Our Challenge Tour player

Daan Huizing

In zijn eerste jaar als professioneel golfer won De Lage Vuursche clublieveling Daan Huizing (1990) twee wedstrijden op de European Challenge Tour, waarmee hij deelname in 2014 aan de European Tour veiligstelde. Als hij niet op reis is, traint hij bij voorkeur op Golfsociëteit De Lage Vuursche, de plek waar het voor hem ooit allemaal begon. Helaas is Daan er niet in geslaagd om zich ook voor 2015 voor de European Tour te kwalificeren, daarom komt hij weer uit op de European Challenge Tour.

In juni 2013 maakte Daan zijn debuut op 
de European Challenge Tour. “Die eerste wedstrijd in Oostenrijk zal ik nooit vergeten”, blikt Daan terug. “Hoewel ik toen nog niet echt in topvorm was, sloeg ik een hole in one en eindigde ik als tweede. Vervolgens won ik de Northern Ireland Open Challenge én de Kharkov Superior Cup in Oekraïne. In april 2013 heb ik mijn studie afgerond. Sindsdien kan ik veel meer tijd in mijn trainingen steken. Dat betaalt zich uit. Ik voel dat ik progressie maak, dat mijn spel steeds constanter wordt. Voorheen kreeg ik vaak een terugval nadat ik iets had opgebouwd, maar nu ga ik wekelijks kleine stapjes vooruit en kan ik mijn golftechniek steeds iets verbeteren.”

Thuisbasis

In het seizoen is Daan natuurlijk veel op reis, maar als hij thuis is traint hij op De Lage Vuursche. “Veel betere grastees vind je niet in Nederland en ook de pitching green is goed en heeft veel ruimte eromheen. Op reisdagen of vlak na een toernooi ga ik beneden vaak even een uurtje, anderhalf fitnessen. Door de goede faciliteiten en de rust is Golfsociëteit De Lage Vuursche één van de beste locaties om te trainen.” Ook andere Nederlandse topspelers, zoals Maarten Lafeber, Christel Boeljon en de spelers van Golf Team Holland, spelen regelmatig en graag op De Lage Vuursche. Grote kans dat u tijdens een van uw rondes een van deze golfpro’s tegen het lijf loopt. Daan: “Tijdens rondes heb ik al veel interessante mensen ontmoet. Veel De Lage Vuursche-leden hebben groots gepresteerd in hun vak, wat voor mij als afgestudeerd econoom erg leerzaam is.”

Daans prijzenkast

Hoewel Daan nog redelijk jong is, heeft hij al een indrukwekkende prijzenkast. Zo werd Daan als amateur meerdere malen Nederlands kampioen Strokeplay en Matchplay. Ook schreef hij verschillende prestigieuze internationale wedstrijden op zijn naam, zoals de Lytham Trophy (2012) en de St. Andrews Links Trophy (2012). Sinds Daan professional is geworden en op de tour speelt, weet hij ook hier mooie titels in de wacht te slepen. Door hier te klikken, komt u op de website van Daan terecht.

Watch
his latest
video